Woonstichting Vechthorst kiest voor Way2GO

Gepubliceerd op: 17-06-2020

Woonstichting Vechthorst laat de komende maanden haar volledige vastgoedportefeuille beoordelen op gebruiksoppervlakte door Loket31. De norm die Loket31 gaat hanteren bij het bepalen van de gebruiksoppervlakte is de NEN2580. De methodiek die hieraan ten grondslag ligt is de Branche Brede Meetinstructie, die in juli 2019 is vastgesteld en waar ook de Woningcorporaties gebruik van kunnen maken en ook steeds meer gebruik van gaan maken.

In de praktijk betekent dit dat Loket31, bij het bepalen van de gebruiksoppervlakte, onderscheid maakt tussen “gebruiksoppervlakte wonen” en “gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimten”.

Het eindresultaat van deze werkwijze komt één op één overeen met de werkwijze die gemeenten hanteren. Het verschil zit hem puur in de benaming. Gemeenten werken, in tegenstelling tot woningcorporaties, met een gebruiksoppervlakte per WOZ-onderdeel (die onderdeel uitmaakt van het Verblijfsobject), hierbij blijft het eindresultaat hetzelfde.

Woonstichting Vechthorst heeft de keuze heeft gemaakt om bovenstaande methodiek te kiezen. Dit zal in de toekomst de communicatie met de gemeenten, rondom de basisgegevens van het vastgoed, ten goede komen!

Wij kijken uit naar een prettige samenwerking met Woonstichting Vechthorst. Mocht u ook geïnteresseerd zijn wat Loket31 voor uw corporatie kan betekenen, neem dan contact met u op, wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden met Way2GO.