Sabewa: uitbreiding samenwerkingsportaal Way2GO met verwerken BAG-mutaties

Gepubliceerd op: 04-06-2024

Sabewa Zeeland zet Way2GO al enige tijd in als samenwerkingsportaal met de BAG-beheerders van de verschillende gemeenten en voor de optimalisatie van de BAG-WOZ-gegevens. Samen met Sabewa hebben wij Way2GO uitgebreid met de mogelijkheid om ook snel en eenvoudig BAG-mutaties door te vertalen naar de WOZ.

Sabewa ontvangt vanuit de BAG van de verschillende gemeenten ook veel mutaties. Voor WOZ-gegevensbeheerders is vaak niet direct te zien of een bericht van invloed is op de WOZ-administratie en zo ja, wat er gewijzigd is en wat dit betekent voor de WOZ.

In Way2GO is de mogelijkheid gebouwd om mutaties van de BAG direct door te vertalen naar de WOZ. Of het nu gaat om een statuswijziging, een gewijzigde geometrie of een gebruiksoppervlakte, in Way2GO wordt direct zichtbaar wat de gevolgen zijn voor de WOZ-(deel)objecten. Vanzelfsprekend ziet de gegevensbeheerder alle informatie in 2D, 3D en administratief.

Wij zien dat steeds meer klanten deze mogelijkheid gaan gebruiken om eenvoudiger, sneller en vollediger de BAG-mutaties te verwerken in de WOZ. Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.